Registrera bolag utan mattehjärna

Egentligen så borde ordet mattehjärna försvinna. Alla har mattehjärna. Okej, nu kanske du inte fick leka så mycket med byggleksaker som du borde ha gjort för att utveckla det matematiska tänkandet på tidigt stadium. Det må vara hänt. Då finns det några saker du kan göra för att registrera bolag utan att det blir fel…

Hitta hjälpen med att registrera bolag online

Visste du hur mycket det finns att läsa om att registrera bolag online? Det är inte bara Bolagsverket som ger instruktioner och talar om för dig precis hur du ska göra detta. Långt innan du laddar ner blanketterna som ska fyllas i, så kan du lära dig mer om hur processen ser ut och vad som kan vara viktigt att tänka på.

Precis som att du kan få hjälp med information om försäljning av bolag online och hur mycket du kan få för din verksamhet så kan du få stöd då du drar igång den. Var bara noga med att hämta informationen från seriösa källor. Det är viktigt att den inte innehåller uppmaningar om att göra sådant som kan bli ekonomiskt bekymmersamt för dig.

Köp lagerbolag för maximal hjälp

Ett vanligt tips för att starta bolag på ett bra sätt är att du kan köpa lagerbolag. Det här är bolaget som redan är registrerat och som är redo att användas. Det finns redan företagsnummer och du kan ställa ut räkningar så snart som du har köpt bolaget. Ändringar för namn och annat gör du när du köper bolaget och dessa träder snart i kraft.

Det som kan vara mycket bra med lagerbolaget är att du med detta inte själv måste sköta registreringen. Du måste förstås ha ett namn på din verksamhet och kunna beskriva den. Men det kan bli mycket lättare att sköta det hela via det formulär som bolagsservicen som säljer lagerbolaget ber dig fylla i.

Du får hjälp av bolagsservicen och kommer mycket snabbt igång. Det kan kännas skönt om du tycker att det där med att registrera själv via Bolagsverket verkar för krångligt.

Det krävs inte så mycket matte

Egentligen så krävs det inte så mycket matte för att registrera bolag. Om du har skrivit en affärsplan så är den värsta matten redan avklarad. Du behöver ju inte veta mer än hur mycket aktiekapital som ska till. Det handlar inte om svåra siffror eller komplicerade uträkningar.

Oavsett om du väljer att själv ta hand om registreringen av ditt företag eller att få hjälp med detta så ska du skynda långsamt. Processen är inte svår men den kräver en väl genomtänkt plan. Du måste ha plan B, C och D för de tillfällen då det inte går så som du tänkt dig.

7 Jan 2019