Mattekontoret

Ett funktionellt kontor behöver ha en mängd smarta lösningar för att både förvara material, utföra och underlätta arbetsuppgifter. Att ha en stökig kontrosmiljö är både ineffektivt, irriterande och en källa till stress då man behöver finna viktiga dokument. Vad som är nödvändigt att ha i mattekontoret kan dock variera från person till person så det gäller att själv fundera på hur ens arbete skulle kunna förenklas eller effektiviseras och utifrån detta investera i smarta kontorslösningar.

Ideala saker att ha i mattekontoret

Det finns vissa saker som i stort sett varje kontor behöver medan andra är mer ämnesspecifika, men några ideala saker att ha i mattekontoret är bland annat pennor av olika slag samt block. Se till att ha allt från blyerts och bläck till markeringspennor för att vid alla situationer kunna anteckna, signera och jobba med material på ett varierat sätt. Block eller papper är även dessa centrala för i stort sett alla sorters kontor och behövs för utskrifter, ritningar och personliga noteringar eller anteckningar. Se till att även ha en uppsättning kuvert av olika storlekar för utskick både inom och utanför arbetsplatsen.

Sortera och förvara

Att drunkna i papper på kontoret är ett vanligt problem och en viktig del av varje kontors utrustning handlar därmed om effektiva lösningar för sortering och förvaring av material och arbetsredskap. Arkivmappar och arkivpärmar är enkla detaljer som gör stor skillnad i pappershavet, och ger dig möjlighet att utifrån teman sortera material på ett organiserat sätt. Arkivmappar och pärmar tar minimalt med plats i förhållande till vad de rymmer, så allt som behövs är en rejäl bokhylla eller smarta arkivlådor i skrivbordet så kan du få plats med mängder av viktigt och ändå hålla en luftig och bekväm miljö i rummet med tillräckliga arbetsytor.

Handla ekonomiskt

Precis som med allt du kan köpa för pengar kan det man behöver ha i mattekontoret kosta både mycket och mindre, så se till att handla det du behöver på ett smart och ekonomiskt sätt. Generellt gäller regeln att det är billigare att köpa större mängder av en och samma produkt än att hela tiden göra småbeställningar, så försök att planera din materialanvändning under en längre tid framöver. På så sätt kan det räcka att fylla på förråden av exempelvis papper och kuvert bara några gånger per år, och man slipper den irriterande känslan av att hela tiden behöva något som nyss tagit slut. Att handla kontorsmaterial via nätet är även det ett smart val, både ur ekonomisk synvinkel då det oftast är billigare men också rent bekvämlighetsmässigt. Varorna levereras direkt till dig, där du behöver dem.