Låt en specialist avsluta bolag

Du behöver inte vara bra på matte för att klara av att avveckla bolag på egen hand. Det här är verkligen inte raketforskning men det kräver en hel del tid. Dessutom så kan du inte slarva. Bolagsverket godkänner inte slarv och det gör inte Skatteverket heller. Om du känner att du inte har tid att avsluta bolag på egen hand så ska du låta en specialist ta hand om detta uppdrag.

Fördelar då specialisten får avsluta bolag

Det finns flera fina fördelar med att låta en specialist avsluta bolag. Det är klart att det här kostar en slant men det kan det vara värt om din tid är dyrbar. Du kanske behöver jobba vidare med nya projekt eller så har du fått en anställning som kommer att ta all din tid. När du säljer bolaget för att avveckla det så slipper du allt det administrativa omkring avvecklingen.

Den som tar över jobbet kommer att sköta all kommunikation med Bolagsverket och kan steg för steg genomföra processen. För dig så kan likvidationen ta en dag eller två. Specialisten jobbar vidare under alla månader som krävs. Du kommer inte att kontaktas så länge som du har gett bolagsservicen all information som krävs för att kunna avsluta bolaget.

Är det säkert?

Det är inte alltid säkert att låta någon annan avsluta ditt bolag. Det beror helt och hållet på vem du vänder dig till. Men en seriös bolagsservice som har rätten att verka i Sverige luras sällan. Det skulle leda till ett uselt rykte vilket knappast ligger i bolagets intresse.

Innan du väljer att sälja bolaget för avveckling så ska du göra lite research. Det finns tjänster som är kända för att vara bra. Det finns också aktörer som är mindre seriösa. Avgiften du får betala för att få snabbavveckling kommer givetvis att påverka ditt val. Men gå inte på vad som helst. Om det verkar för bra för att vara sant så är det antagligen också det.

Rådgivning inför likvidationen

Innan du gör i ordning ditt företag för att kunna sälja det så ska du ta rådgivning. Du kan få råd och tips av personer som är oberoende av försäljningen såväl som av de som kommer att köpa för att avveckla.

Var noga med att förbereda på rätt sätt. Om du har all dokumentation som krävs redo vid försäljning av ab så kommer det att gå mycket snabbare. Då kan du på riktigt gå vidare och låta specialisten genomföra likvidationen på bästa sätt.

Be om att få en lista med det som ska redovisas för. Följ sedan denna lista punkt för punkt innan du återkommer till bolagsservicen för att genomföra försäljningen. Det kan spara dig en massa tid och också leda till att ditt företag avslutas på bästa möjliga vis.

1 Aug 2018