Måste man vara bra på matte för att klara snabbavveckling?

När man ska ta hand om bokföring och redovisningar för ett aktiebolag så måste man kunna sin matte, så enkelt är det. De som driver aktiebolag anlitar ofta en revisor för att få hjälp med pappersarbetet. Det är inte alltid så att man gör detta för att man känner att man är svag på räkning. Många gånger så har man helt enkelt inte tid att sitta med alla redovisningar och genomgångar som ska till för att företaget ska drivas på ett lagligt sätt. Man måste inte vara bra på matte för att avveckla bolaget med snabbavveckling, för denna tjänst kan man få genom att helt enkelt sälja bolaget till ett företag som erbjuder snabbavvecklingen.

Snabbavveckling som är korrekt

Det får inte bli några fel då man avvecklar ett bolag. Det här handlar egentligen mindre om förmågan att förstå matematik och mer om erfarenheten av att hantera alla registreringar som ska till då man avvecklar. Då man har erfarenhet av annat så kan man tycka att det rentav känns jobbigt att så mycket administrativt arbete ska till bara för att likvidera ett aktiebolag.

Med snabbavveckling så säljer man bolaget och lämnar det sedan bakom sig. Finansbolaget som köper kommer att genomföra det som kallas för snabbavveckling. Det här är helt vanlig avveckling men för den som säljer så går det snabbt eftersom man inte längre behöver ta hand om processen. Företaget som köper för att avveckla ser till att personerna som jobbar med uppdraget inte bara är bra på matte, de är också väl bevandrade i allt som myndigheter kräver för att ett aktiebolag ska anses vara avslutat på rätt sätt.

18 Oct 2017