Avveckla bolag på bästa möjliga vis

Kanske har du redan bestämt dig för att verksamheten inte ska drivas vidare. Det är inte så svårt att räkna ut om det är dags att avsluta bolag, men det gör det inte lättare. Du har ju lagt ner så mycket tid och hjärta på bolaget att det kanske känns jobbigt att det inte ska fortgå. Innan du bestämmer dig för precis hur du ska avveckla bolag så kan du lära dig mer om detta online. Läs på och ställ frågorna som behöver svar för att du ska kunna komma vidare…

Avveckla bolag på lagligt sätt

Det är förstås så att det finns regler för hur man får avsluta ett bolag i Sverige. Det är inte bara att sälja inkråmet och sedan glömma allting. Bolaget måste likvideras på rätt sätt i enlighet med svenska regler. Det finns ett protokoll för hur allting ska gå framåt.

Det här protokollet kan du finna på Bolagsverkets hemsida. Om du är van vid de termer som används då man pratar om att driva företag så lär det inte bli så svårt att förstå vad du ska göra. Men många tycker förstås att det känns lite obehagligt att tänka på att det kan bli fel och vad det kommer att kosta.

Sälj för att likvidera

Om du väljer det som kallas för snabbavveckling och säljer bolaget till en bolagsservice så behöver du inte oroa dig för att du inte kan regler och avvecklingsprocess. Då kommer nämligen bolagsservicen att sköta likvidationen.

Om du bara väljer en seriös bolagsservice med gott rykte så finns det inget att bekymra sig om. Det är klart att du får betala en slant för att någon annan ska avveckla bolag men då ska du tänka på att det här också ger dig mer tid för annat. Dessutom så undviker du de fel som kan bli kostsamma längre fram.

När du säljer för att likvidera så kan du också få en bra slant för detta. Det hela beror lite på hur ditt bolag ser ut och vad det är värt. Snabbavveckling handlar inte så mycket om att tjäna pengar som att bli av med arbetet som likvidationen ändå innebär.

Sälja bolaget för vidare drift

Det finns för det mesta mer att tjäna på att sälja bolaget för vidare drift. Det förutsätter att det går bra för verksamheten och att det finns något att driva framåt. Om det finns möjliga köpare så bör du se på detta alternativ hellre än att avveckla bolag.

Fatta ett klokt beslut som baseras på logik. Se på matten och betänk vad det hela kommer att kosta både i pengar och i tid. Då kommer du fram till det som kommer att bli allra bäst för ditt aktiebolag!

29 Dec 2018