Räkna ut om det är dags att avsluta bolag

Att bestämma sig för om man ska fortsätta verksamheten eller inte är faktiskt inte bara en fråga om känslor och lust för det som man sysslar med. Det handlar snarare om ren matte. Det spelar ingen roll vilken typ av företag man driver. Om man inte räknar rätt så kan man missa att det faktiskt är dags att fundera på att avsluta bolag hellre än att försätta det i konkurs. När man fortfarande har en verksamhet som fungerar så kan man sälja den och se till att lämna det hela utan obetalda skulder.

Avsluta bolag på ett snabbt sätt

Om man vill avsluta bolag genom avveckling så kan man göra det snabbt via en bolagsservice. Det här kallas för snabbavveckling. Man säljer då aktiebolaget till bolagsservicen som sedan kommer att avveckla. De kan inte göra något annat då man har avtalat om avveckling så det finns ingen risk för att företaget kommer att drivas vidare och till sist kursa varpå man kan få dåligt rykte trots att man sålde.

En stor fördel med snabbavvecklingen är just att det hela går så snabbt. Man kan få ut pengarna som bolaget är värt på några dagars tid och sedan så behöver man inte längre kämpa med en verksamhet som inte fungerar. Det ska dock sägas att man måste förbereda den här typen av avslut på rätt sätt. Det får till exempel inte finnas lager och annat kvar då man säljer företaget till bolagsservicen.

30 Sep 2017