Ska du ta hjälp med att registrera bolag?

Det är inte så att du måste vara expert på matte för att dra igång ett eget bolag. Du kommer ju att ha en revisor som hjälper dig med korrekt bokföring. Fast det kan också kännas lite nervöst att registrera bolag då du vet att det är en hel del formulär och dokument som ska fyllas i.

Det här är inte samma sak som att kunna redogöra för bolagets räkenskaper men det är klart att det ändå rör sig om en del detaljer. Om du tycker att det känns för besvärligt att sköta registreringen själv kan du köpa ett lagerbolag.

Registrera bolag eller köpa lagerbolag?

Innan du köper ett lagerbolag är det förstås klokt att beakta vad som menas med att registrera bolag. Om du inte inser vad det går ut på kanske du helt i onödan betalar för hjälpen. I grund och botten handlar det om att fylla i blanketter från Bolagsverket.

Du ska ange information om ditt bolag och om vad du kommer att syssla med. Det är viktigt att tänka på saker som att välja ett unikt namn. Du kan inte ta ett namn som redan finns. Processen är inte komplicerad men du får räkna med några veckor innan ditt bolag är redo att användas för att ta emot beställningar och ställa ut kvitton.

När du köper lagerbolag får du också fylla i en eller flera blanketter. Det är samma information som behövs men den stora skillnaden ligger i att du på en eller två dagar kan komma igång med din verksamhet med lagerbolaget. Det är nämligen lagligt att använda innan Bolagsverket får dina ändringar av namn och andra beskrivningar.

Om du vill komma igång snabbt och helst slipper syssla med registreringen via Bolagsverket är lagerbolaget ett bra val. Om du känner att du ändå vågar och kan ta det hela steg för steg ska du kanske registrera bolag själv.

Ta hjälp när du behöver den

Att du känner motstånd inför att fylla i blanketter och räkna ut saker är inget att skämmas för. Många upplever det på detta vis. Det är bättre att du är ärlig mot dig själv. Om du behöver hjälp med det administrativa omkring ditt bolag är det verkligen bra att hitta en person som kan ge dig goda råd.

Du får kanske betala för tjänsten eller så känner du någon som inte har något emot att kika lite på din affärsplan och hur du tänker dig verksamhetens utveckling. Tänk på att det är klokt att få denna hjälp innan du registrerar bolag. Då går det att göra justeringar som kan få stor betydelse för hur det kommer att gå.

Men var inte rädd för att försöka. Att inte gilla matte är inte samma sak som att inte kunna registrera bolag och sedan driva det. Du måste bara vara bra på att ta hjälp då du behöver den.

6 Oct 2021