Ska du avveckla aktiebolag själv med bristande matte?

Matte är inte allt här i världen och det är klart att det går att driva bolag utan att ha haft högsta betyg i detta ämne. Men om du funderar på att avveckla aktiebolag själv så kanske det inte är så smart att göra detta själv då du inte har skött siffrorna då verksamheten var aktiv. Idag är det enkelt att få denna hjälp från servicebolag som är experter på likvidationer.

Det krävs lite matte för att avveckla aktiebolag

Det krävs faktiskt lite grundläggande matte för att avveckla aktiebolag. Framförallt så gäller det ju att ha koll på alla siffror. Det hela måste stämma och gå ihop precis som när du driver ett bolag. Om du inte direkt har lust att påminna dig själv om matematiska formler och sitta med all bokföring för avvecklingen så kan du lägga ut uppdraget på ett bolag som sysslar med detta.

/manga-kameror.jpg

Skulle du kunna klara det själv?

Då det kostar några tusenlappar att få hjälp med att avveckla aktiebolag så kanske du ändå funderar på om du skulle klara det själv. Här är det viktigt att du funderar lite på hur du gjort när du drev bolaget. Om det inte var några problem för dig att jobba med det administrativa och sköta bokföringen så lär det heller inte vara för svårt att likvidera ab på egen hand.

Men om du under företagets aktiva dagar aldrig tog i något som hade med räkenskaper att göra så kanske det blir för mycket för dig. Antingen får du be personen som har skött detta om att ta hand om likvidationen eller så säljer du ab för att låta ett annat bolag ta hand om avvecklingen.

Viktigt att välja rätt bolagsservice

Något som inte har med matte att göra är ditt val av bolag som får avveckla aktiebolag åt dig. Det är verkligen viktigt att de kan sin matte såväl som de regler som gäller för likvidationer i Sverige. Ta den tid som krävs för att hitta rätt aktör.

När du väljer en bra bolagsservice med gott rykte så kan du släppa det hela. Då behöver du inte oroa dig för att bli kontaktad av Skatteverket vid senare tillfälle på grund av en felräkning. Det ska ju verkligen inte räknas fel eller hoppas över skatteinbetalningar när du lägger ut uppdraget på någon annan!

Det kan till och med vara värt att betala lite mer för att få en bra tjänst. Det här är ju inget du gör var och varannan dag. Om du ska gå i pension eller vill jobba vidare med något annat så är det verkligen bra att veta att likvidationen av bolaget sker av personer som vet vad de gör och som inte slarvar med matten.

13 Aug 2022