Kan den som har dyslexi starta ab?

Enligt Dyslexiföreningen så är dyslexi samma sak som läs- och skrivsvårighet. Men det är kanske inte bara bokstäver som dansar framför ögonen på dig. Om du även har svårt att klara av matematik på grund av din dyslexi så kanske du har bestämt dig för att du inte kan starta ab. Inte nog med att det kan bli felstavat på blanketter, du kanske inte förstår de nummer som blir relevanta.

Men det finns hjälp att få. Du kan till exempel starta ab med en tydlig checklista som du själv har satt upp. Den kan vara utformad på ett sätt som gör att du inte missar något. Dessutom så kan du använda dig av en bolagsservice för att slippa ta hand om allt det administrativa själv.

 

Det går att starta ab!

Alla som vill kan starta ab. Så länge som du har rätt ålder och har en vettig affärsplan så kan du lyckas. Aha, nu tänker du genast att det där med en lyckad affärsplan är närmast omöjligt då du inte direkt är bra på att skriva planer. Men även din affärsplan kan skrivas av någon annan.

Se till att få hjälp med de bitar som är svåra. Antingen så kan du bjuda in en partner i ditt projekt. Eller så finner du en rådgivare som inte har något emot att sätta dina idéer på pränt. Det här behöver inte ta lång tid och du kanske inser att det där med att få råd inte är så dumt.

När du diskuterar din affärsplan med en annan person så inser du snabbare missar. Det är något som alla behöver. Detta oavsett om de har dyslexi eller inte! Du kan vara ett geni i matte och vara hur duktig som helst på att formulera dig. Men om du missar något väsentligt i planeringen inför företagsstarten så kan det få katastrofala konsekvenser.

Ta hjälp av en bolagsservice

Idag så går det att ta hjälp av en bolagsservice med att starta ab. De kan sälja lagerbolag till dig och även guida dig genom registreringsprocessen. Det går att köpa lagerbolag direkt online. Nu är det förstås så att det här kommer att kräva en del skrivande. Du ska ju fylla i formulär.

Men du kan ta hjälp av en person som är trygg och säker. Tillsammans så fyller ni snabbt i de formulär som krävs för att starta ab snabbt. Det hela blir korrekt och du kan fokusera vidare på själva verksamheten. Så snart som du har köpt ditt lagerbolag så kan du komma igång med företaget. Det kommer att gå bra om du har rätt attityd och tar den hjälp du behöver med det administrativa.

20 Aug 2019