Få ditt nätverk att växa då du ska starta bolag

Det är välkänt att många kontakter kan vara en stor hjälp för den som ska dra igång ett företag. När du ska starta bolag kan du fundera lite på hur du ska få ditt nuvarande nätverk att växa. Det här kan ju vara ett stort stöd för dig då du vill nå ut med dina produkter och tjänster. Dessutom kan ett väl fungerande nätverk ge dig det stöd du behöver för att fatta rätt beslut längs vägen.

Starta bolag med ett litet nätverk

Hur kan du gå från noll till hundra på kort tid? Just nu kanske du har några få vänner på Facebook och du har just skapat ett konto på Linkedin. Om du ska starta bolag och känner att ditt nätverk i stort sett är lika med noll finns det flera viktiga steg att ta.

  1. Blir mer aktiv – Genom att använda de sociala kanaler du har får du automatiskt upp ögonen för folk som du borde lära känna virtuellt. Facebook och andra sociala kanaler är gjorda för att göra det lätt att komma i kontakt med folk som har samma tankar och frågor. Gå med i grupper och var aktiv!
  2. Bjud in – När du träffar människor, i verkligheten eller virtuellt, kan du bli bättre på att bjuda in till ditt nätverk. Det är inte svårare än att direkt efter ett samtal be om att bli vänner på olika sociala kanaler eller skicka ett mejl.
  3. Skapa något – Du kan också dra igång en helt egen grupp. Den kan med tiden dra till sig många som sedan kommer att vara mottagare för dina budskap och meddelanden.

Tid ska också vara med i ekvationen

Att bygga på sociala nätverk med tipsen ovan är inte svårt men du måste komma ihåg tidsaspekten. Hur mycket tid du ska lägga på detta arbete beror en hel del på vem du är och vad du sysslar med. När det kommer till nätverk kan det vara bra att tänka på att kvalitet är viktigt. Viktigare än kvantitet!

Det är klart att du kan gå från noll till hundra på kort tid med tricks där du får fler att gå med i din grupp eller bli virtuella vänner med dig. Men om du inte har någon personlig kontakt med dessa människor är risken stor för att vidare samtal via nätverket kommer att ignoreras.

Lägg alltså till tid till din nätverksekvation. Sprid ut arbetet med nätverkandet på ett sätt som gör att du faktiskt kan lära känna folk. Skapa personliga kontakter och se hur det här i det långa loppet leder till mycket bättre resultat. Du får ett nätverk som är stabilare där varje medlem kan vara så mycket viktigare med ett personligt engagemang.

10 Sep 2020