Behövs matematiska former för att likvidera aktiebolag?

Det blir svårt att driva ett bolag utan matematik. Och kanske ännu svårare att likvidera aktiebolag utan matematiska formler. Men som tur är så krävs det inte särskilt komplicerade formler. Det handlar ju mest om att komma fram till hur det ser ut med pengarna som fortfarande finns i bolaget. Om du tycker att det känns komplicerat att själv räkna på detta så kan du använda dig av snabbavveckling.

Likvidera aktiebolag med snabbavveckling

Det går att likvidera aktiebolag själv men det här kan ju kännas tungt om du hatar det administrativa och att räkna. Istället för att sitta och harva med blanketter och försöka förstå vad du gör så kan du kontakta en bolagsservice. Du säljer bolaget och får det sedan avvecklat.

Snabbavvecklingen är precis som den låter mycket snabb. Men den är inte helt utan matematik. Du kommer ju att få ett erbjudande av företaget som köper. Nu gäller det att du förstår om priset som betalas för ditt bolag är skäligt eller ej. Och då krävs det ändå lite matte.

Ta hjälp om du behöver det!

Att tycka att det är lite jobbigt att räkna är inget att skämmas för. Du driver ditt företag med fokus på själva verksamheten. Om det är ett mindre bolag så kanske det inte finns möjlighet att anställa en person som ser över ekonomi.

När verksamheten väl läggs ner så är det ju inte annorlunda. Det finns fortfarande inte en specifik person som sköter matten för företaget. Men då bör du ta hjälp. Om du tänker likvidera aktiebolag själv och vet att det är svårt med räkningen så kan det bli problem.

Man kan inte göra fel hur som helst. Det här är sådant som kan kosta en hel del pengar till sist. Kanske känner du en person som kan guida dig igenom processen. Och om du inte gör det så finns det god anledning till att sälja och låta en bra bolagsservice sköta avvecklingen.

29 Oct 2019